малка театрална компания

Малка Театрална Компания е независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в теaтралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Нейн фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале - най-големия форум за постижения в сценографията.

Ето кратко видео за това как се зароди идеята.

Димитър иванов - капитана

Роден е на 22 юни 1985 г. в Димитровград, в семейство на лекари. Завършва НАТФИЗ през 2008. От 2012 е част от трупата на Столичен Куклен Театър.

През 2019г започва да се занимава със стендъп комедия. Заедно с бай Тъньо и се отправят на своето първо турне заедно. Така актьорът Димитър Иванов - Капитана се превръща и в първия български ветролог.

Коле Китанов

Коле Китанов е актьор и режисьор, част от трупата на Театър Мале-Мале.е жизнен, силен и весел актьор с голяма брада и още по-голям ентусиазъм. За театър, смешки и въобще за всичко интересно, той е първа писта. Завършва актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова през 2016-та, а в "Мале-мале" играе от създаването му през 2013-та. Обича да жонглира, да върти пой и да импровизира. Създател е на невероятното шоу с балони - "Балон като слон"

Коле Китанов
Паскал Паскалев

ПАСКАЛ ПАСКАЛЕВ

Сензацията в “България търси талант”, фокусникът, който искрено развесели всички пред малкия екран, човекът, който знае как да ви смае - Паскал Паскалев!

 

Юрий Захариев

Юрий Захариев - един от полуфиналистите на "България Търси Талант", който изуми журито и зрителите с изключителна ловкост с негови авторски фокуси с появяващи и изчезващи монети.

Автор е на десетки фокуси, с които е забелязан от български и световни имена в илюзионното изкуство. Носител на престижната купа "Мистер Сенко" и единствения фокусник шесткратен шампион на най- големия в източна Европа магичен фестивал “Златна Котка" – Габрово в категория "Close Up Magic/Магия Отблизо"

 

Юрий Захариев
Флаш

Flash

Димитър Балабанов - Флаш е стенд ъп комик с над 8 години опит на сцена. За първи път стъпва на сцена преди 19 години като танцьор. От тогава насам се занимава активно с брейк танци, като има десетки постижения из цялата страна. Флаш е автор на 2 книги - Драмедия § Смисъла на живота... донякъде, както и на два авторски стенд ъп комеди спешъла - Дъ смисъл и Всички го правят.

Характерният му стил и отличителното чувство на за хумор го отреждат в графата на комици, които трябва да видите.

 

деница кючукова

Като професионална актриса, писател и стендъп комедиант, Деница определено знае как да ви разсмее. Смехът е нейната запазена марка, като това, по което ще я разпознаете е чувството ѝ за мярка и вкус. Излизайки на сцена, тя разказва история с начало и край, която не усмива, а разсмива. Автор е на шест авторски комедийни проекта с имената "Светът е ужасен", "Ваканцията Невъзможна", "Коледата невъзможна", "Аз съм артис'ка", "Светът на Домакинята", "КварталЪт", както и два микро Стенд ъп материали със заглавията "Маратонки" и " Женското приятелство".

Деница Кючукова
Боряна Дончева

боряна дончева

Боряна е родена 1978 година в семейството на известните български художници Антон и Илияна Дончеви.
От малка се потапя в света на изкуството и още като дете рисува със страст. Завършва училище с преподаване на изобразителни изкуства, a през 2003 година и Националната Художествена Академия като магистър, специалност Графика. Член на Съюза на българските художници. Участва на множество изложби и конкурси по света и у нас. Участва в изложбата „Дигитално Мастило“ с картината "Безвремие".

иван матеев

Иван Матеев е роден през 1988. Завършва НХА през 2012-а и става част от Print Nest Studio. Работи в сферата на изящната графика. Носител на първа награда в "Национален конкурс за класически графични техники". Творбите, с които участва в изложбата "Дигитално мастило - "Посока - Дървото и Дъждът" търсят връзката на природните елементи с вътрешния свят на човек. Преподавател в 51 СУ "Елисавета Багряна". 

Иван Матеев
Зоран Мише

зоран мише

Зоран Мише е художник-график. Роден е в Охрид. Завършва НХА през 2006-а, специалност "Графика". Основател и част от Print Nest Studio. Работи в сферата на изящната графика, участвал на редица изложби и конкурси, както в България така и в чужбина. Преподавател в НУИИ "Илия Петров".

Участва в изложбата "Дигитално Мастило" с картините "Summer Breakfast" и "Summer Lunch".