Новини

Наградата на АртАкция

Все още ни държат силните емоции от първата награда, която спечелихме с пътуващия фестивал Лятно театро - АртАкция: за изкуства с кауза" в категория Сценични изкуства. Конкуренцията беше много оспорвана, а журито - респектиращо.

Ние, Емо, Жоро, Деси и Силвето, основатели на Small Theatre Company, сме изключително трогнати и горди от факта, че усилията ни да предоставяме достъп до сценични изкуства в малки населени места и да развиваме публиките в тях са толкова високо оценени от гилдията. Този успех е и за всички вас, които през последните месеци ни подкрепихте, за да се случи турнето на Лятно театро по възможно най-хубавия начин. Списъкът от приятели и съмишленици е дълъг, но искаме всички да знаете колко много хора стоят зад успеха на Лятно театро.

Благодарим за отдадеността на страхотните гост-артисти, които са звездите в пъстрата ни програма тази година и които се вписаха моментално в екипа, прегръщайки нашите идеи:  Димитър Иванов - Капитана и Коле Китанов от Куклен театър "Мале-мале" . Момчета, за нас е чест да сте част от турнето и вече сте част и от семейството на "Малка театрална компания"! 

Огромно благодаря за всички общини, които ни партнират: общините в Елена, Севлиево, Каспичан, Шумен, Трявна, Силистра, Нови пазар, Белослав, Дряново, Тервел, Бяла, Шабла, Царево и Смядово.

Благодарим за подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria и медийните ни партньори БНР, БНТ, Дарик радио и Дневник.

Благодарим на Мая Иванова, която се грижи за комуникациите на фестивала и е петият елемент в "Малка театрална компания".

Признанието е за всички нас, които вярваме, че и по-малките населени места имат право да се докоснат до съвременните сценични изкуства.

Продължаваме с пълна пара нашето весело турне под открито небе. Следващата ни спирка е Силистра на 29 юни.

Всички наградени и повече за конкурса вижте тук.