Каквото направи дядо, все е хубаво

Жизнерадостен спектакъл за най-важното в живота – любовта – по едноименната приказка на Х. К. Андерсен. „Каквото направи дядо, все е хубаво“ се посреща топло от всяка публика. И малки, и големи следят приключенията на дядото със затаен дъх и си отдъхват усмихнато на финала, когато естествено печели любовта.

Жанр: Куклен театър
Целева аудитория: Детска и семейна
Продукция на: Малка Театрална Компания
Времетраене: 40 мин.

Лятно театро - Силистра - ©RosinaPencheva
Лятно театро - Силистра - ©RosinaPencheva

КУКЛЕНА ФЕРМА

Еко работилница, в която децата правят кукли от зеленчуци. Докато се забавляват, те научават колко полезно са те, развиват въображението си и осъзнават, че има много начини да използват една и съща вещ. Това им помага да изградят едно позитивно отношение към грижата за околната среда и пълноценното хранене.

Жанр: Анимация с игри
Целева аудитория: Детска и семейна
Продукция на: Малка Театрална Компания
Времетраене: 30 мин.

ЛЯТНА ИГРОТЕКА

Програма от игри и забавления за деца и възрастни, подготвена специално за „Лятно театро“ от екипа на „Малка театрална компания“. Професионалисти с нестихващ ентусиазъм, които вече 10 години измислят, организират и провеждат анимация за деца и техните родители.

Жанр: Анимация с игри
Целева аудитория: Детска и семейна
Продукция на: Малка Театрална Компания
Времетраене: 30 мин

Лятно театро в Севлиево
Лятно театро - Силистра - ©RosinaPencheva

ДИГИТАЛНО МАСТИЛО

Изложбата представя впечатляващите картини на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише. Всички графики оживяват и разкриват неочаквана разширена реалност чрез специалното приложение UBB AR Gallery. Разширената реалност допълва историята на всяко от произведенията и дава нови възможности за интерпретация и преживяване на изкуството.

Жанр: Интерактивна изложба
Целева аудитория: Юноши, Младежи, Възрастни
Продукция на: VAR Lab - София Тех Парк
Времетраене: Целодневна

БАЛОН КАТО СЛОН – НА ОТКРИТО

Шоуто със сапунени балони е повече от приятна изненада за всички присъстващи, защото никой не очаква да види свободно летящ балон с диаметър 3 метра или буря от стотици малки балони. Децата активно участват в шоуто. На принципа на томболата те изтеглят следващият номер, състезание или игра и след това го изпълняват заедно с актьора, водещ на шоуто. В главната роля, властелинът на сапунените балони и полуфиналист от „България търси талант“ - Коле Китанов!

Жанр: Шоу със сапунени балони
Целева аудитория: Деца, Юноши, Семейна
Продукция на: Коле Китанов (Театър Мале-Мале)
Времетраене: 50 мин.

Балон като слон
Лятно театро - Силистра - ©RosinaPencheva

ИЗПЪЛНЕНИЯ НА МЕСТНИ ТАЛАНТИ

Всяка общност има своите изключителни творци. „Лятно театро“ ще даде възможност на някои от младите таланти във вашето населено място да покажат пред публиката на фестивала своето творчество. Екипът ни ще се свърже с местни арт групи, за да открие и представи тези скрити бисери и тяхното изкуство.

Жанр: Мултижанрово
Целева аудитория: Деца, Юноши, Семейна
Продукция на: Местни арт групи
Времетраене: 30 мин.

Stand up комедия с капитана

Най-новата стендъп комедия на Димитър Иванов - Капитана, която ще ви разсмее до сълзи. Едно шоу, покорило сърцата на публиката, в което ще стане въпрос за семейството, любовта, кучетата, детската градина, родителството, Хан Аспаръх, плащането на сметки, заеми и всичко, което ни прави това, което сме - хора.

Първият български вентролог - човек, който може да говори без да мърда устата си - Димитър Иванов – Капитана, заедно с любимеца на публиката - Бай Тъньо (непоправим романтик, критик, философ и всичкоразбирач) истински ще ви разсмеят. - Бай Тъньо: ...или разплачат…

Жанр: Стендъп комедия
Целева аудитория: Младежи, Възрастни
Продукция на: Димитър Иванов - Капитана
Времетраене: 60 мин.

Образцов дом