Новини

От Силистра до Белослав

6-8# Силистра - Нови пазар - Белослав #

Засилваме се и влизаме в серия - три спирки една след друга. Отправя ме се за начало към Силистра. Точно преди да открием фестивала, облаците се скупчват и дъждът се изсипва. За щастие - за кратко, и всичко сякаш си тръгва по вода. Събра се изключително много публика, децата подскачаха , играха и твориха - беше страхотно. Всички се насладиха на огромните сапунени балони и не остана дете, което Коле Китанов да не затвори в сапунен балон. Накрая, почти по-тъмно бай Тъньо разведри всички с пиперливия си хумор, даже комарите се заплеснаха и забравиха да ни нападнат.

На другия ден се отправихме към Нови пазар където фестивала започна рано, рано. Още в 9:30 се изсипаха над 100 деца, които се включиха в игрите и гледаха кукления спектакъл "Каквото направи дядо, все е хубаво". Продължихме чак до вечерта в смях и забавления. Изложбата "Дигитално мастило" имаше небивал успех, хората се тълпяха да гледат оживелите графики на художниците Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише.

След един изключително забавен Джулай, се отправихме към Белослав. Разположихме фестивала на площада пред НЧ "Съзнание". Пъстро, весело и шумно бе през целия следобед, насладихме се и на талантливите местни формации - танцьори и певци. Вечерта завърши под светлините на прожекторите, където Георги Кючуков, носителят на наградата за най-добър стенд-ъп комик на България за 2021 разгорещи страстите с комедията "Сам мъж в града".

 

Благодарим на прекрасната публика, без която празникът нямаше да бъде възможен!