Новини

И замириса на море

Лятно театро в Бяла

10-11# Тервел - Бяла #

Отново в серия! Този път тръгваме от земите на древните племена на гетите - град Тервел за да се озовем на живописния черноморския бряг в град Бяла.

Ставаме по тъмно и посрещаме изгрева вече на път. Преминаваме през сутрешните мъгли край Шумен и пристигаме в Тервел, където вече всичко е подготвено от страна на нашите домакини - община Тервел. Организацията е безупречна и без бавене разпъваме фестивала край така наречения "малък фонтан". И се започва - игри, ателие, спектакли и изложба - пълна програма през целия ден. Добре, че ни остана време да разгледаме трите колекции в историческия музей - археологическа, етнографска и художествена. Беше изключително интересно и смело препоръчваме с две ръце 🙂 В края на деня, заредени с енерия от положителните емоци, се прибираме уморени, но удовлетворени от десета подред спирка в лятното ни турне.

Кратък сън и на другия ден поемаме към Бяла, Варненско. Подготвяме се в най-големите следобедни горещини, нямайки търпение да се срещнем с публиката в този прекрасен курортен град. Неотлъчно до нас през цялото време е Христина Келисакиева от община Бяла - нашите домакини. Бязкрайни благодарности за всеотдайната ѝ подкрепа. И отново - много публика, смях и забавления за малки и големи.


Благодарим ви приятели, съмишленици, колеги и партьори - вие осмисляте нашето начинание по един наистина прекрасен начин!